Професионален футболен клуб СЛАВИЯ
 

Ангел Славков: "Девизът ми е да се борим и никога да не се предаваме!"

Ангел Славков:

Интервю на специалиста пред вестник "Славия"

Ангел Славков е новият директор на детско-юношеската школа на Славия. Той встъпи в длъжност на 1 юли, заменяйки Владимир Иванов, който пое поста на старши треньор на Монтана. Опитният специалист е работил като помощник-треньор в първия състав на "белите" през 2014 и 2015 година, когато тимът беше воден от Иван Колев. Преди старта на новия сезон той бе любезен да сподели пред клубния вестник идеите си за развитието на школата.
 
- Здравейте, г-н Славков. Как се стигна до назначението Ви?
- Вие знаете, че аз работих с г-н Колев в мъжкия отбор. Тогава постигнахме много добри резултати - бихме три пъти Левски в рамките на 5 месеца, което влезе в историята. В отбора имаше юноши, които не играеха по пет минути, а цял мач. Сетне бях на работа другаде, за да се стигне и до тази изключителна чест и отговорност за мен да застана начело на школата на Славия. Благодаря за гласуваното доверие от страна на ръководството и лично на г-н Венцеслав Стефанов. Футболът в днешно време е бизнес, ние сме работници, които трябва да изкараме продукт - момчета, които да се наложат в първия тим, а отдолу да дойдат нови таланти от школата. 
- Какво е най-важното в началото на работата Ви в школата?
- Подготвил съм едно обръщение към децата, които трябва да бъдат наши равностойни партньори: "Скъпи деца, ние сме Славия"! Ние не се молим на никого да се присъедини към нас, но всеки от вас е добре дошъл в нашата академия! Тук ви чака професионално обучение с треньори, влюбени в играта, обичащи децата и хора, милеещи за клуба. Тук е мястото, където можете да сбъднете вашите мечти и с гордост и чест да носите белия екип на най-високото ниво на професионалния футбол. Славия е история, Славия е традиции и вие сте нашата надежда за нови и още по- славни победи". Важно е децата да разберат къде попадат, както и техните родители. Идеята ми е да се върне настроението, да има наплив на деца. Има ли повече деца, ще има и по-голям избор на таланти. Има и обръщение към треньорите, което го представих, когато се събрахме. В него акцентирах на това да се наблегне на игровото, техническото, физическото и психическото развитие на футболистите, както и да има коректно отношение към децата, тъй като те са наши партньори. Необходимо е да се вложи много постоянство и търпение. Да има колегиалност, без нападки към колеги по време на работа или към съперниците по време на мачове. Това, на което държа, е да се изгради колектив от хора-професионалисти, отдадени на работата си. Държа също на индивидуалната работа и работата по звена - специфичните тренировки ще бъдат с по двама треньори, за да може да се обхванат повече деца. Важна е и отборната тактика с целия отбор. Засега всички остават на работа и ще имат възможност да докажат, че заслужават мястото си в академията. 
- Какво мислите по отношение на интеграцията на юноши в мъжкия отбор?
- Ние трябва да бъдем едно цяло - школата с мъжкия отбор. Проведохме в тази посока разговори и с г-н Загорчич. Имаме уверението, че ще бъдем един огромен екип, който ще работи изцяло за благото на клуба с мисъл за интеграцията на юношите в първия състав. Особено ценно е и присъствието на такива доказани специалисти в кондиционната подготовка като Трендафил Терзийски и Огнян Макавеев, както и на живата легенда Александър Шаламанов. Опитът на тримата ще ми бъде от полза в бъдещата работа. 
- Одобрявате ли формулата на БФС за първенствата със създаването на елитните групи за младежи и юноши до 19, 17 и 15 години? 
- Смятам, че това е една удачна формула. Много по-добра от времето, когато имаше зонални първенства. Тогава се получаваха разгромни резултати между неравностойни отбори. Най-ценното е, че децата свикват с формата на мъжките първенства - с цикъла есен-пролет, гостуванията. В това отношение може да кажем добри думи и за БФС, който има програма за развитието на детско-юношеския футбол, съвместно с министерството на младежта и спорта. Двете структури са в основата на организирането на безплатни лагери през това лято за всички участващи отбори с поети разходи за храна, топки, екипировка.
 

Последен мач

Арда Кърджали
2-1
Славия
понеделник, 21 септември 2020

Шести кръг
Първа лига

Сезон 2020/2021

Следващ мач

Славия
-
Царско село
понеделник, 28 септември 2020, 20:30

Седми кръг
Първа лига

Сезон 2020/2021

Класиране

 ОтборМГ. р.Т.
1Берое617-314
2Лудогорец Разград615-713
3Арда Кърджали611-712
4ЦСКА-София610-712
5Локомотив Пловдив 610-812
6Левски 610-510
7Царско село65-29
8Монтана67-108
9Ботев Враца67-127
10ЦСКА 194864-76
11Ботев Пловдив69-115
12Черно море68-125
13Славия62-111
14Етър Велико Търново62-150
Asset Insurance
International Asset Bank
bet365
Български English