Професионален футболен клуб СЛАВИЯ
 

Филип Кръстев: "Очаквайте красив футбол и победи"

Филип Кръстев:

Интервю на младия талант пред Топспорт

Школата на Славия е истинска фабрика за нови футболни таланти. Най-новото бижу, на което се радват всички на стадион "Славия" е халфът Филип Кръстев. Ето какво заяви за Топспорт, един от най-актуалните млади футболисти в Първа лига:

- Филипе, несъмнено няма друг начин, по който да започнем това интервю, освен с въпроса за начина, по който поддържаш форма по време на тази сложна ситуация за всички нас?
- Всеки ден тренирам вкъщи. Когато мога излизам и навън, за да тичам. Чувствам се добре, но ми липсват мачовете и тренировъчния процес.

- Може би принудителната пауза дойде във възможно най-лошия момент за Славия. Започнахте по отличен начин пролетния полусезон, каква е тайната за вашия успех?
- Наистина се представяхме много добре през тези четири мача. В Славия има изграден колектив и всички сме мотивирани да играем хубав футбол, и да печелим.

- Ти си един от големите таланти на българския футбол, изобщо. Притесняват ли те сериозните очаквания към твоята особа?
- Високите очаквания винаги са хубаво нещо, защото те карат да се подобряваш и развиваш. Не ме притесняват, а ме карат да тренирам здраво и да ставам по-добър.

 - След няколко силни мача, доста от твоите връстници бързо биват обземани от т.нар "звездомания", как се предпазваш от този негативен за футболистите порок?
- Аз винаги съм бил скромен, а и не мисля, че след няколко силни мача трябва да се надуваш и да се мислиш за звезда, защото все още нищо не си постигнал. Важното е да си здраво стъпил на земята и да продължаваш напред със същото желание.

 - Постепенно съумя да се пребориш за титулярно място в състава на Славия. Оттук насетне какви са твоите цели с бялата фланелка?
- Моите цели са да се представям добре и да печелим всеки мач.

 - Коя е твоята най-предпочитана позиция на терена, къде самият ти се чувстваш най-силен? Също така, върху какво още смяташ, че трябва да поработиш, за да подобриш своите качества?
-Най-добре се чувствам в средата на терена - зад нападателя или опорен халф. Аз работя върху всички аспекти от играта. Физика, техника, неудобен крак, защото ако искаш да си на ниво, трябва да се стремиш да правиш всичко.

- В началото на месеца се заговори за интерес от грандовете към теб. Интересуваш ли се от такива информации изобщо или по-скоро ги приемаш като признание за твоята добра работа на терена?
-Тези неща не ми влияят, защото аз се чувствам добре в Славия. Моята цел е да пробия в Европа и да играя в Топ 5 първенства.

- Кои са твоите "учители" от мъжкия тим? Има ли някой, който да ти дава съвети, или да се опитваш да копираш?
- Обстановката в отбора е супер. Всички опитни футболисти ми помагат и ме подкрепят.

- И като за финал, какво да очакваме от Славия след подновяването на шампионата?
- Очаквайте красив футбол и победи!

 

Последен мач

Левски
1-2
Славия
събота, 24 юли 2021

Първа кръг
Първа лига

Сезон 2020/2021

Следващ мач

Класиране

 ОтборМГ. р.Т.
1Славия12-13
2ЦСКА 194800-00
3Локомотив София 00-00
4Черно море00-00
5Ботев Враца00-00
6Лудогорец Разград00-00
7Пирин Благоевград00-00
8Ботев Пловдив00-00
9Берое00-00
10ЦСКА-София00-00
11Локомотив Пловдив 00-00
12Арда Кърджали00-00
13Царско село00-00
14Левски 11-20
Asset Insurance
International Asset Bank
bet365
Български English