00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Изказване на старши треньора Ангел Славков след победата на Славия с 1:0 у дома срещу Ботев (Пловдив) в Първа лига:

“Много важен двубой, особено за нас. Не рискувахме много. В нашите мечти евентуално е да отидем на бараж за Лигата на конференциите, но не е на всяка цена.

Съперникът ни изненада преди почивката. Бяха променили стратегията си за този мач. Нашите момчета в средата на терена не успяха да се ориентират добре, но изиграха перфектното второ полувреме. Победи отборът, който повече желаеше успеха.

Казах на момчетата, че това е нашата земя, на Славия, тук трябва да сме безкомпромисни, безпощадни. Трябва да показваме дух. Привържениците бяха тук, за да ни подкрепят. Искам футболистите да са диви зверове, да унижават всеки един противник на терена и след края на срещата да го прегърнат.

Получих един невероятен подарък през тази седмица – топка, с която тимът на Славия е играл преди 110 години. Поставих я на бюрото си, на специално място.

Отборът играеше добре в защита. Винаги ще казвам, че този труд, който екипът на Златомир Загорчич е положил, е част от това, което правим сега. Опитахме се малко по-бързо да играем с топката, както и да мислим по-бързо.

Много исках да пусна тук дечица от школата, които го заслужават, но ще дойдат такива мачове. Условието е да съберем точки. Успеем ли да отидем в Европа, това са допълнителни средства за клуба. Моята мечта е чрез школата клубът да може да се финансира частично. Имаме прекрасни футболисти, отидат ли на друга сцена, цената им определено ще се вдигне.

Ще играем си мач за мач до края. Когато сме се класирали, тогава ще мога да се радвам. Работя с невероятни мъже. Те повечето са мои деца. Аз ги чувствам като деца, като мое семейство. Те го знаят добре. Мога да им благодаря заради това, което правят на терена в мачовете и в тренировките.”

снимка: sportal.bg