00359/2 8569197 slavia@intech.bg
Георги Петков иска да се завърне още по-силен в състава на Славия след тежката контузия, която получи след сблъсък с Жорди Кайседо от ЦСКА-София по време на двубоя от шампионата между двата отбора миналата неделя. Вратарят напусна стадион “Славия” с линейка след получения тежък удар от Кайседо, а езикът му беше ваден на три пъти след инцидента.
“Искам да благодаря на нашия доктор, който ми помогна, за да съм сега пред вас. Искам да благодаря и на господин Стефанов, който направи прекрасна организация, а и на всички лекари във ВМА. Едно голямо благодаря и на цялото ръководство, на футболистите, всички бяха плътно до мен в този тежък момент. Най-тежко беше за жена ми, както и за моята дъщеря. Всичко обаче е минало, забравил съм го и вече гледам напред. Сега остава да се възстановя и отново да играя футбол, както и да се наслаждавам на това, което обичам”, заяви през сълзи Петков пред медиите.
Клубният президент Венцеслав Стефанов също също взе отношение към инцидента миналата неделя.
“Не може да се сравни с нищо мълчанието на вас, журналистите, на хората, които гледаха мача, на ръководителите в БФС, защото първо има засада, после има удар с ръка в главата, тежко провинение, няма дори забележка. Дузпа за Славия не се отсъжда. Съдията не знам как не го изнасилиха ръководството на ЦСКА, те какво ли не му правиха. И седем линейки да имаше, ако не беше Дениз Йълмаз, нищо друго нямаше да има смисъл”, коментира Стефанов.
Бившият национал Георги Петков е имал контакт с Кайседо след неприятния инцидент.
“Кайседо ми писа, отговорих му нормално и човешки. Пожелах му успех. Не съм гледал записа, нямам и намерение скоро да го гледам. Няма да крия, че част от президентите на ЦСКА ми се обади, за което им благодаря. Не съм си помислял да се откажа. Снощи бяхме заедно с президента и доктора на отбора. Моята дъщеря ми каза, че иска още да ме гледа по телевизията. Имам над десет операции, които не са ме отказали. Тази контузия ще ме мотивира още повече. Ще ме видите още по-силен. Мога да обещая това нещо. Никога не съм излизал и не съм нападал определен играч или клуб”, добави още Петков.
Той носеше предпазна шина при срещата си с медиите.
Дениз Йълмаз, който има основна заслуга за стабилизирането на вратаря на Славия, също коментира ситуацията.
“С Петков ситуацията беше такава, че трябваше да реагираме по най-бързия начин, за да го върнем сред нас. Спазих всички протоколи, за да възстановим дишането му. Проблемът беше, че след тази случка комоциото се оказа доста тежко. Не знаеше кой ден е и срещу кой отбор играем. Затова решихме да го транспортираме в болницата, за да му бъдат направени изследвания. Има мозъчно сътресение, няма фрактури”, коментира Йълмаз пред медиите.