00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Златомир Загорчич иска подобрение в играта и резултатите на Славия през втората част от сезона. Старши треньорът на “белите” говори пред медиите преди първата тренировка на отбора през 2023 година.

Специалистът призна за интерес към вратаря Светослав Вуцов, като се надява и на класиране за европейските клубни турнири.

“Надяваме се да се подготвим добре в Турция и да няма контузии. Дано новите момчета ни помогнат да имаме по-добри резултати в сравнение с есенния полусезон. Пожелавам здраве и добри игри на отбора. Разчитаме много и на младите от нашата школа. Селекцията никога не приключва. Взехме хора, от които имаме нужда – най-много в защита, но и в нападение. Дано ни помогнат да направим по-добри игри и по-добри резултати. Ако успеем да се класираме за евротурнирите, ще бъде идеално за отбора. Не искам да вкарвам напрежение, желанието ми е момчетата да играят добре”, заяви Загорчич пред репортери.

Бившият национал на България говори бъдещето пред младия вратар на “белите” Светослав Вуцов, както и за ветерана Георги Петков.

“Има интерес към Вуцов, както и към други наши футболисти, но трябва да питате ръководството по тези въпроси. Петков може да продължи да помага на отбора. Имаме нужда от него в съблекалнята. Само да е здрав”, каза още Загорчич.

Юношите на клуба Борис Димитров, Валентин Петров, Роберто Илиев и Чунг Нгуен-до също ще тренират в първия състав на Славия.

В неделя към отбора ще се присъединят Дарко Тасевски и новото попълнение Велко Йеленкович.