00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Изказване на старши треньора Златомир Загорчич след поражението на Славия с 1:2 като гост срещу Арда в Кърджали от 28-ия кръг от Първа лига:

“Щом сме загубили, няма да е незаслужено. Това се повтаря вече много мачове. Във всеки един двубой, в който не взехме точки, играхме по този начин. Причините ги виждам в мен и като вина поемам всичко върху себе си. Момчетата направиха всичко възможно от това, което могат. Гледаме напред, чакаме следващия мач и ще видим какво ще стане.

Няма да съм груб, но направихме елементарни грешки. От тях се възползва Арда и успя да ни накаже два пъти. Опитахме се да се върнем, успяхме да вкараме един гол, но за съжаление втори не. И мачът завърши 1:2. Да, наистина сме вече четири мача без победа, а грешките в тези четири мача са едни и същи. Не знам какво ще стане, просто казвам, че аз съм виновен. И по-нататък ще видим какво ще правим.

Какво може да означават думите ми за поемането на вината? Всяко едно нещо, когато отборът не върви, когато не печелим, треньорът е виновен. Разговори с управата на Славия за лошите резултати не съм имал. Аз с шефовете не говоря изобщо. Възможно е в липсата на комуникация също да има причина за лошите резултати. Уважение и отношение трябва.”