00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Златомир Загрочич пожела по-силно начало на полусезона за Славия. Старши треньорът на “белите” потвърди, че в съблекалнята на отбора има огромно доверие, на което се дължат по-силните резултати в последните мачове от 2023 година.

“Трябва да се подготвим много добре и да стартираме шампионата много по-силно, както и да имаме много по-добри резултати. Чака ни още много работа. Имаме седмица, в която ще работим в София. Надявам се на доста повече победи. Ще имаме хора на проби. Момчетата, с които разполагаме, показаха, че наистина могат. Спечелихме точки в мачове, в които това не се очакваше. Ще привлечем и още нови играчи, но не на всяка цена. Трябва да е много по-силен футболист от тези, които имаме за момента. Ще работя с тези играчи. Имам доверие в тях и те в мен. Истината е, че си имаме доверие в съблекалнята и вероятно от това идва възходът ни. Целите ни са възможно най-високи”, коментира Загорчич пред медиите.

Славия ще играе първата си приятелска среща през зимната пауза на 15 януари. Противник на “белите” в домакинската проверка ще бъде Балкан (Ботевград).

Информациите, че германският Гройтер Фюрт има интерес към вратаря Светослав Вуцов бяха опровергани от президента Венцеслав Стефанов.

“Това го чувам от вас. Никой не ни се е обаждал. Той си има агенти. Нищо от това не отговаря на истината. Нещо глобално за Славия ли? Ако има, ще ви кажа, ама глобални неща няма. Дано държавата да погледне към всички клубове, иначе разчитаме на себе си, ще се борим както е било до сега. Това е. Целите ги поставя треньорът. Ще ги преследваме с това, което имаме”, коментира Стефанов.

Отборът заминава на подготвителен лагер в Анталия на 17 януари. Контролните срещи на турска земя ще бъдат потвърдени на място.

Славия представи официално новия си кондиционен треньор Михайло Шекероски, който ще работи в щаба на Златомир Загорчич.

“Ние сме клуб, който не променя традициите си. Стараем се да създаваме наши кадри. Радвам се, че старши треньорът не държи да взима чужденци със съмнителни качества. Разчитаме на нашите момчета и това рано или късно ще даде резултат”, каза още Венцеслав Стефанов.

 

снимка: gong.bg