00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Изказване на старши треньора Златомир Загорчич след поражението с 0:3 на Славия срещу Черно море във Варна от 20-ия кръг в шампионата:

“Не играхме по начина, по който исках. Не знам дали сгъстеният цикъл е причината. Загубихме абсолютно заслужено. Черно море игра с голямо самочувствие. Практикуват агресивен футбол, а на нас това ни беше проблем през първото полувреме – тази агресия, нямахме отговор срещу нея. При втория гол направихме груба грешка в халфовата линия.

Говорих с футболистите в съблекалнята – предаваме се, но в един момент при нас тази опция няма да я има повече. Грешки се допускат във всеки един мач и е много важно да ги оправим по най-бързия начин.

Гледаме позитивно, сега малко ще си починем и ще се подготвим добре на лагера в Турция, за да изиграем втория полусезон на много по-високо ниво. Пропуски ще има винаги. Можеше да изравним резултата, а тогава мачът отива в друга посока. Мен най-много ме ядосва второто полувреме. Мачовете срещу Лудогорец и ЦСКА изиграхме на добро ниво и качествено. Искам от футболистите да не мислят за това, което е зад тях, а да мислят само напред.

Имаме нужда от централен нападател. Ако намерим добър, ще съм доволен. Има и още две-три позиции, за момента няма да говорим за тях.”