00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Иван Колев се завръща начело на Славия с амбиции да подобри сегашната ситуация в отбора, който има пет поредни поражения в елита и седем последователни срещи без нито един успех.

“Не е коректно сега да коментираме кой е бил най-големият проблем за тима. Щом се стига до треньорска смяна, всичко е ясно. Всеки треньор има свои виждания. Много е важно как ще излезем от тази ситуация. Проведох трети ден от подготовката. Много съм доволен от работата на играчите, демонстрираха голямо желание за работа. Това е много сериозна основа, върху която може да се стъпи. Настроението в съблекалнята вероятно не е било много добро. Когато за първи път се срещнах с футболистите, уточнихме, че настроението има влияние, но не точно с него идва промяната. Сега е важно да се концентрираме върху конкретния мач”, каза новият треньор на “белите” по време на официалното си представяне на стадион “Александър Шаламанов”.

Дебютът на специалиста начело на отбора ще бъде в Пловдив срещу Локомотив в събота.

“Не е лъжа, че няма подходящ момент за един треньор. Има значение кои са съперниците само и единствено от тактическо естество. Ако твоят отбор е добре подготвен, другото няма кой знае какво значение. Важно е да се настроим добре. Противникът е без значение, можем да играем с Реал (Мадрид), Барселона, Левски или детска градина. Няма значение, трябва да подхождаме максимално сериозно. Уважаваме Локомотив Пловдив. Гледал съм всички мачове от първенството през този сезон, не само тези на Славия. Разликата е много малка, играе се много труден футбол, може да не е от високо майсторство, но е много труден. Тимовете изглеждат равностойни. На практика проучвам състава. Сблъсквам се с неща, които не съм знаел, но ще ми трябва време, за да уточняваме какво да правят футболистите на терена. Това са играчите и търсим промяна в резултатите, в поведението, в играта”, каза още Иван Колев на срещата с медиите.