00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Интервю на испанеца пред Дарик радио

Новото попълнение Йон Бакеро даде интервю пред Дарик радио, в което сподели първите си впечатления от “белите” до момента.
– Йон, как се чувстваш тук в България, в Славия?
– Добре съм, много съм щастлив тук. Благодарен на възможността, която ми предостави клубът и нямам търпение да започнем участието си в първенството.
– Защо реши да дойдеш в Славия?
– Когато играх в Съединените щати, аз исках да дойда в Европа и Славия беше един от клубовете, който се интересуваше най-силно от мен. Имах възможност да дойда в града, да видя къде се намира стадионът и какъв е клубът и това беше най-добрата възможна опция за моето бъдеще, защото тук мога да продължа да израствам и да се развивам като футболист.
– Разбираш ли се с новите си съотборници, успя ли вече да завържеш приятелства с някои от тях?
– Да, много добре се разбираме. Бяхме 3 седмици на лагер в Турция, където успях да ги опозная по-добре. Аз съм играч, който идва от друга държава и идва в средата на сезона, а това никога не е лесно. Въпреки това, останалите ми помогнаха да се почувствам като у дома още от първия момент тук в клуба.
– Има ли разлика в стила на игра на Славия спрямо този на бившия ти отбор в САЩ – Финикс Рейсингс?
– Истината е, че футболът тук в Европа е доста по-различен. Много по-интензивен е. Въпреки че в САЩ също трябва да тичаш много, не е важно просто да тичаш много, а да знаеш защо го правиш и да го правиш със смисъл. Футболът тук много повече приляга на моя стил на игра.
– Баща ти Хосе Мария е много известен футболист. Как се е отразявала тази негова слава на твоята кариера във футбола досега?
– Като малък виждах колко е известен той. На 17 години обаче отидох в САЩ и там където започнах професионалната си кариера, не знаеха кой е той. Аз бях много горд с това кой е баща ми, но също така се гордеех с пътя, който аз самият съм извървял и как успях да вляза в професионалния футбол без неговата помощ. Освен това, в Съединените щати никой не го познаваше.
 Какви са твоите цели тук в Славия? Какво искаш да постигнеш тук?
– С отборът искаме да спечелим максимално много мачове и ще се борим да печелим трофеи. Мисля, че това иска треньорът и смятам, че имаме конкуретноспособен отбор, който до края на сезона може да се опита да спечели някакъв трофей както в първенството, така и за Купата.
– Как се отнася новият ти треньор Златомир Загорчич към теб?
– Много добре. Откакто дойдох, той ми помага да бъда спокоен, показва, че ми вярва и това ме прави много щастлив и благодарен.
– Първият официален мач на Славия след подновяването на първенството е срещу отбора на Христо Стоичков – ЦСКА. Ще бъде ли по-специален този мач за теб, при положение, че Стоичков е добър приятел с баща ти?
– Този мач е специален, защото това е исторически клуб и е градски съперник. Освен това е на второ място в класирането. Като изключим това, за мен ще бъде най-обикновен мач, както всички останали. Целта ни е просто да печелим, без значение срещу кого се изправяме. Истината е, че съм развълнуван, защото това ще е първия ми мач и искам да се представя добре с екипа на Славия.
– Има ли възможност твоя баща Хосе Мария Бакеро да дойде и да те гледа на живо тук в България?
– Да, много е възможно той да дойде, тъй като досега бях доста далеч, играейки в САЩ. Сега играя по-близо, тук в Европа. Както той, така и майка ми и брат ми, а и цялото ми семейство може да дойде тук и да ме гледа.