00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Славия допусна първо поражение през сезон 2022-23. В двубой от втория кръг на шампионата славистите нямаха късмет и отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Черно море.
Във втората си визита във Варна за по-малко от една седмица “белите” стояха добре на терена на стадион “Тича”, но допуснаха попадение с единствения удар в рамката на вратата на Светослав Вуцов.
Първото опасно положение беше за Славия, а защитникът Людовик Соарес шутира неточно от дистанция след близо 10 минути игра. Малко след това и Галин Иванов опита да порази вратата на домакините, но ударът му беше блокиран.
В 26-ата минута Светослав Вуцов подаде към Кемело Нгуена, който се опита да подаде за Емил Виячки. Пасът му беше прекалено слаб и Мазир Сула успя да отнеме кълбото точно пред наказателното поле, но последвалият му удар беше неточиен.
В 40-та минута Николай Златев би опасно, но топката мина над вратата.
В последните секунди на първата част Мазир Сула изведе Матиас Курьор, той навлезе стреля от наказателното поле, но топката отново излезе в аут.
В 49-та минута на двубоя славистите можеха да вземат аванс. Иван Минчев шутира много опасно от пряк свободен удар, фронтално срещу вратата на домакините, но стражът Иван Дюлгеров с последни усилия отби в корнер.
В 54-та минута Черно море откри резултата. Мазир Сула изведе Матиас Курьор отляво в наказателното поле и той прокара кълбото под Светослав Вуцов, реализирайки попадение с единствения удар за Черно море в рамката на вратата за цялата среща.
В 71-та минута “белите” пропуснаха да изравнят резултата, но вратарят Иван Дюлгеров успя да избие топката след силен шут от дистанция на Нгуена.
Четвърт час преди изтичане на редовното време Йон Бакеро стреля неточно от наказателното поле на варненци.
В 85-та минута Иван Дюлгеров отново имаше шанс и успя да избие топката след опасен удар на капитана Радослав Кирилов.

състав на Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Емил Виячки, Венцислав Керчев (89-Константин Чешмеджиев), Людовик Соарес, Кемело Нгуена, Иван Минчев (72-Ерол Дост), Тони Тасев (72-Дарко Тасевски), Галин Иванов, Радослав Кирилов (89-Емил Стоев), Йон Бакеро (75-Ахмед Ахмедов)

снимка: sportal.bg