00359/2 8569197 slavia@intech.bg
Ръководството на ПФК Славия 1913 АД остро осъжда поведението и действията на феновете на ЦСКА-София преди, по време и веднага след края на първия полуфинал за Купата на България между отборите на Славия и “червените”. И настоява най-сетне да се потърси отговорност на всички, замесени в тези безобразия като участници и подстрекатели. Включително и на органите на реда, присъствали на мача със задача да предотвратяват и да неутралзират  хулиганските изстъпления в сектор “В” на трибуните, а не да ги наблюдават и описват в протоколите. Това бе задача на делегата на БФС, не на полицията, на която нашият клуб заплати петцифрена сума за почасова надница на всеки униформен. За кой ли път пак и отново нямаше нито един хулиган, задържан или санкциониран.
Не се налага да добавяме факти, свидетелстващи  за погрома. В прякото телевизионно предаване бяха показани подробностите. Видяха се добре вилнеещите футболни башибозуци, чуха се обидните им вулгарни скандирания и припявания. Зрителите от другите трибуни бяха втрещени, а акредитираните за мача скаути от Япония, Нидерландия, Полша и Германия напуснаха  преждевременно стадиона, очевидно без никакво желания да си припомнят 70-те години на миналия век, когато футболното хулиганство в Европа бе в апогея си. Половин век по-късно агитката на ЦСКА-София е пълна с жалки подражатели, които са на път да ликвидират славата и авторитета на своя отбор и клуб.
Убедени сме, че агресията на “червените” фенове, намерила изява на нашия стадион, е част от развихрилата се напоследък  “революционна” дейност за централната футболна власт на няколкото доскорошни величия  в този спорт. И ги питаме – само с тях и по този начин ли ще настъпи новото летоброене в българския футбол?