00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Славия завърши наравно 1:1 у дома с ЦСКА 1948 в среща от 15-ия кръг от Първа лига. Славистите развалиха стопроцентовия си актив пред собствена публика и загубиха първи две точки на стадион “Александър Шаламанов” през кампанията.

“Червените” бяха по-активни в първите мигове от мача и още в третата минута Ивайло Чочев, който беше оставен непокрит в наказателното поле, се възползва от центриране на Ангел Бастунов и откри резултата с удар с глава от съвсем близка дистанция.

В следващия етап от първата част славистите успяха да изравнят играта и на свой ред пропуснаха да изравнят. В 35-ата минута младият Кристиян Стоянов проби в наказателното поле и подаде за капитана Галин Иванов, който стреля с обръщане и от движение, но нямаше късмет да намери очертанията на вратата на ЦСКА.

Веднага след почивката действията се развиваха изключително бързо и положенията следваха едно след друго в двете наказателни полета. Първо в 47-ата минута Георги Русев стреля от наказателното поле, Светослав Вуцов успя в последния момент на отбие топката в гредата и да предотврати опасността.

Секунди по-късно Тони Тасев шутира от дистанция, но Даниел Наумов улови кълбото пред голлинията.

В 52-ата минута Тасев центрира от фаул и Чочев с глава си отбеляза автогол, изравнявайки резултата.

Десет минути по-късно удар на Марио Топузов беше блокиран от Емил Виячки.

В 81-ата минута Топузов центрира и Ивайло Чочев опита с глава да се разпише отблизо, но Светослав Вуцов отби в ъглов удар и се оказа последна преграда пред гола.

В последните секунди Емил Стоев на два пъти пропусна да реализира решително попадение в полза на Славия.

състав на Славия: Светослав Вуцов, Христо Попадийн (90-Константин Чешмеджиев), Емил Виячки, Венцислав Керчев, Людовик Соарес, Кристиян Стоянов (60-Кристиян Добрев), Кемело Нгуена, Галин Иванов, Емил Стоев (77-Георги Вълчев), Тони Тасев (80-Ерол Дост), Ахмед Ахмедов (60-Иван Минчев)