00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Интервю на национала пред “Мач Телеграф”

Радослав Кирилов е един от моторите на Славия от началото на сезона и е с основен принос за доброто представяне на “белите” и мястото им в топ 3. Тимът приема Левски в най-старото дерби в събота, а крилото има желание положителните резултати срещу този съперник да продължат. В първия кръг Славия обърна Левски на “Герена”, а Ради изигра силен мач. Кирилов говори пред “Мач Телеграф” и сподели своите впечатление преди двубоя.
– Ради, предстои дерби с Левски. То винаги е по-специално. Колко уверени сте в успеха? 
– Тренираме усилено, здраво. Отборът върви добре. Подготвяме се за мача. Всички в съблекалнята гледаме в една посока и това е важно за представянето ни на терена. От нас зависи как ще се представим срещу Левски.
– В последно време се наблюдава повече положителни неща при сините, особено след завръщането на Станимир Стоилов. Това може ли да ви повлияе? 
– Да, така е. Вижда се, че те играят добър футбол. Малко не им стигна да вземат повече точки. Срещу Лудогорец се видя, че играха много добре. Играят приятен футбол. Отборът е вдигнал нивото. Но изцяло от нас си зависи как ще подходим и как ще се представим срещу Левски. Няма как да ни повлияе това. От нас зависи дали ще бием Левски.
Този сезон е доста различен от предния за вас. Какво се промени?
– Не знам, наистина. Доста промени се случиха. Беше сложна година за нас. Помните, имаше треньорска смяна. Нещата не се получаваха добре. После Загорчич се върна. Преди две години завършихме на трето място и сега ситуацията изглежда подобна. Но отново ще повторя, че в съблекалнята всички гледат в една посока и колективът е страхотен.
– Нямате бляскави победи, но в същото време е трудно да бъдете победени. Защо? 
– Да, така е. Но аз смятам, че победата и с 1:0 е достатъчна. Създаваме доста положения, но често пъти нямаме късмет. Отборът е солиден в отбрана и това е показателно за силното ни представяне.
Вече си доста време в Славия – от 2019 година. Чувстваш ли се като лидер?
– Не бих казал. Не мисля за тези неща. Да, имам опит във футбола, но в нашата съблекалня всеки е лидер, всеки помага с каквото може, за да може отборът ни да върви и до постигаме победи.
– Все пак младите в отбора търсят ли съвети от теб, било то дори житейски? 
– Да, аз съм на 29 години. Дарко, Божинов, който тренира с нас, Георги Петков са по-големи от мен. Но се опитваме да помагаме на младите с всичко, не само с футболни съвети. Гледаме да бъдем от полза.
– Част си от националния отбор. Как се чувстваш? 
– Горд, разбира се. Щастлив съм, че имам честта да бъда в състава на България, да нося националната фланелка и да представям страната си. Това е най-високо летва. Ще дам всичко от себе си, ако получа шанс за изява, за да помогна за България. Ако не получа, пак ще се опитам да помогна с каквото мога.
– Мислиш за трансфер в чужбина? 
– Аз съм на 29 години. Да, Италия ми е на сърце, но в момента бих отишъл само, ако дойде добра оферта от чужбина, която да устройва финансово клуба и мен. Това не е на всяка цена за мен.
– Превърна се в любимец на феновете. Ще им пожелаеш ли нещо? 
– Да, феновете са страхотни! Има много слависти. Надявам се с добрите ни игри, да идват повече хора на стадиона и да ни подкрепят, когато мерките позволяват. Ще се радвам, ако можем да докараме още хора на стадиона!
– За съжаление си отиде легендата на Славия, а и на българския спорт Александър Шаламанов. Как изживяхте тази загуба?
– Чели сме много за него. Не сме го гледали за съжаление. Жалко е, че голяма легенда като Александър Шаламанов си отиде. Но това е животът. В негова чест излязохме с черните екипи в последните два мача.