00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Роберто Райчев заслужи дебюта си за представителния състав на Славия. Крилото записа първи минути с “белите” в първенството при гостуването в Разград срещу шампиона Лудогорец от 20-ия кръг в Първа лига.

Роденият на 7 декември 2005 година юноша на клуба изигра два двубоя в младежката Шампионска лига през настоящата кампания, а по време на зимната подготовка беше на лагер в Анталия с първия тим и участва в приятелските мачове на турска земя.

Младежкият национал е син на бившия халф на “белите” Илия Илиев и също като баща си се отличава с технични отигравания на скорост в противниковата половина.

Райчев, както и Валентин Петров и Чунг До, са част от поредното изключително талантливо поколение на Славия, което постепенно намира мястото си в представителния състав под ръководството на Златомир Загорчич. Чунг До за първи път започна като титуляр за “белите” срещу Лудогорец в Разград, загубен с 1:2, като остана на терена до края на двубоя.

В неделя Роберто Райчев се включи от пейката в 83-ата минута, заменяйки Кристиан Добрев. Валентин Петров, дебютирал за мъжкия тим през миналия шампионат, също влезе на терена като резерва – на мястото на новото попълнение Велко Йеленкович.

Дебютът на Райчев в първия състав е поредният пример за качеството на работа в Академията на Славия и сериозен стимул за всички “бели” юноши, които желаят да се развият и да покажат качества, достойни за елита на България и Европа.