00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Славия спечели третата позиция на турнира в чест на 110-годишнината от основаването на клуба и в памет на Александър Шаламанов.

Надпреварата, организирана от Академия Славия, беляза честването на 110-годишнината от създаването на футболния клуб и почете паметта на една от най-големите легенди на Славия, българския футбол и спорт Александър Шаламанов.

Турнирът се проведе на терените на базата на Академия Славия, а в него взеха участие младите таланти на девет от водещите столични футболни академии у нас. Отборът на “белите” бе представен от два състава по един във всяка група, а останалите участници, съставени от деца родени през 2014 година, бяха отборите на Левски, ЦСКА-София, ДИТ, Локомотив (София), Национал, Арес, Олимпия и Ботев 57!.

Носители на първото отличие, станаха момчетата на Левски, след като надделяха във финалния двубой над връстниците си от Национал.
“Белите лъвчета” заеха третата позиция, след драматична победа с дузпи над момчетата от ЦСКА-София, в “малкия” финал.

Специални благодарност на гостите на турнира, синовете на бате Шами, Александър и Стефан, както и на внука Александър и внучката Дария, които връчиха и купите на призьорите и индивидуалните отличия.

Турнирът за купа “Александър Шаламанов” за младите таланти ще се запомни, освен с качествените сблъсъци и страхотни футболни изпълнения на децата от всички отбори, и с това че вероятно е първият по рода си у нас турнир, изигран без наличието на футболни съдии в нито една от срещите през двата дни на турнира.

Академия Славия, поздравява и благодари на всички деца участници, техните треньори и родители, които показаха че един футболен турнир, може да бъде изигран в спортсменска атмосфера и да носи всички добродетели на спорта, да създава приятелства и да оставя незабравими спомени.