00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Славия спечели купата на Българския футболен съюз до 18 години и през следващия сезон ще участва в младежката Шампионска лига в тази възрастова група. На финала, игран на стадион “Александър Шаламанов”, младите слависти се наложиха с 2:1 над Левски.
“Белите”, водени от треньора Иван Иванов, наложиха превъзходството си още от началните секунди на решителния двубой. Във втората минута попадение на Валентин Петров беше отменено заради засада.
Добрата игра на Славия продължи, но в заключителната минута на първото полувреме Чунг Нгуен До пропусна да се разпише от дузпа, спасена от вратаря Йоан Загоров.
Три минути след почивката логичното се случи. Наско Кехайов напредна и с удар от наказателното поле откри резултата в полза на “белите”.
В 82-ата минута Нгуен До проби и асистира за Румен Рангелов, който реализира втория гол във вратата на “сините”. Те се добраха до почетен гол чрез Георги Коричков в последните секунди на срещата.
Славия направи исторически дубъл, след като преди пет дни спечели първото място в Елитната юношеска група на България до 19 години.

“Тези момчета вложиха уникален труд в продължение на две години, за да стигнат до този момент, но не съм доволен от показаното през първата част. Бях се нервирал, но променихме доста неща в самото начало на второто полувреме. Тогава заприличахме на това, което по принцип играем. Не мисля, че напрежението е оказало някакво влияние. Искаше ми се чисто футболно да доминираме повече. През цялата година сме го правили срещу всички съперници. Момчетата показаха дух, характер, индивидуални качества и добри колективни действия. Трябва да ги поздравим и да им свалим шапка. Задачата е да стигнем максимално далеч в Шампионската лига. Пак бяхме по-добри от Левски първото полувреме, но не беше това, което сме свикнали да играем. Направихме някои корекции и стартирахме изключително силно след почивката. Хареса ми представянето на отбора след разговора в съблекалнята. Повярвах в отбора още в първите дни, след като се запознахме. Играчите също повярваха в мен. След това идват знанията на целия треньорски екип. Показваме съвкупност от желание за работа, знание и талант.  Може би направихме първа стъпка в изграждането на едни добри футболисти. Искам те да пробият в първия състав на Славия и след това да излязат да играят в чужбина. Дано да продължим да играем в Шампионска лига и след нова година”, заяви след двубоя старши треньорът Иван Иванов.

състав на Славия: Иван Маринов, Виктор Найденов, Давиде Георгиев, Мартин Георгиев, Петър Долапчиев, Кристиян Атанасов, Валентин Петров, Чунг Нгуен До, Самуил Стойнев, Борис Димитров, Наско Кехайов (Румен Рангелов, Роберто Илиев, Стефан Трайков, Михаил Ценов, Красимир Русинов)