00359/2 8569197 slavia@intech.bg
Славия спечели трудно, но сладко с 1:0 у дома срещу Арда (Кърджали) в двубой от 25-ия кръг в шампионата. Славистите прекъснаха серия от две поредни срещи без успех и почит си гарантираха участие в първата шестица на Първа лига.
Двубоят на стадион “Славия” се игра на изключително тежък терен и дори в самото начало беше прекъснат за кратко заради силен валеж от дъжд.
Първото полувреме беше скучно и не предложи емоции за зрителите. Светослав Вуцов се намеси стабилно след удар от дистанция на Давид Кики в 40-ата минута.
През втората част нито един от двата отбора пак не успя да създаде сериозни положения в противниковото наказателно поле. Все пак се стигна до 66-ата минута, когато капитанът Радослав Кирилов подаде за Йон Бакеро, който се обърна и реализира втория си гол в шампионата, носейки ценния успех в полза на “белите”. Това беше единственият точен удар на славистите през целия двубой, а успеваемостта на водения от Златомир Загорчич състав беше стопроцентова.
Националът Кирилов вече има осем асистенции през настоящия сезон.
До края на двубоя Славия се бранеше повече от добре, но победата беше помрачена от контузията в главата, получена от Емил Виячки. Централният защитник беше заменен принудително от Венцислав Керчев, а шут на Кирилов профуча край страничната греда малко повече от четвърт час преди края на редовното време.
Новите попълнения Гьоко Зайков и Микита Никалаевич направиха официални дебюти с белия екип.
състав на Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Емил Виячки (65-Венцислав Керчев), Гьоко Зайков, Людовик Соарес, Георги Вълчев, Кемело Нгуена (56-Ерол Дост), Борислав Цонев (90-Иван Минчев), Радослав Кирилов, Кристиан Добрев (56-Мартин Петков), Йон Бакеро (90-Микита Никалаевич)
снимка: sportal.bg