00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Целта през Славия е да се изкачи нагоре в класирането през следващия сезон, заяви старши треньорът на отбора Златомир Загорчич преди първата тренировка на състава.
“По време на лагера с нас ще има играчи и от школата. Зависи кога се завърнат от националните си отбори. Ще преценим колко трябва да почиват и кога ще се включат в Банско. В определени двубои от плейофите имахме по едно полувреме, когато не бяхме на необходимото високо ниво. Говорихме си по този въпрос и се надявам футболистите да имат по-голямо самочувствие срещу по-силните съперници и се надявам да го направим през следващото първенство. Искаме да се класираме по-напред от миналия сезон”, заяви Загорчич на пресконференция.
Ахмед Ахмедов е сигурно ново попълнение за “белите” през лятото, а отборът се разделя с Борислав Цонев и Гьоко Зайков, които бяха с временни договори.
Специалистът коментира и предстоящите приятелски срещи на Славия.
“Намерихме противници, които могат да играят на желаните от нас дати. Доволен съм от програмата за лагера в Банско. За първите срещи искахме по-леки противници, а след това да срещнем и отборите от “А” група. Надявам се да покажем това, което можем”, завърши Загорчич.
Президентът Венцеслав Стефанов е сигурен, че трансферът на младия защитник Мартин Георгиев в Барселона ще се осъществи съвсем скоро.
“До четвъртък трансферът на Мартин Георгиев ще бъде официализиран. Очаквам да се представим по-добре от миналата година. Докато ние имаме нещо общо със Славия, ще даваме шансове на нашите млади таланти. Радвам се, че Златомир Загорчич разбира това. Мартин Георгиев ще бъде вторият българин, за който Барселона са дошли, харесали са го и са го поискали. Това само може да ме радва. Този футболист е и рожба на господин Загорчич, той не се уплаши, пусна го в двата мача с Лудогорец, срещу ЦСКА, Царско село. Това е дете на 16 години. Доказа се, че в България има много таланти – като им се даде шанс, могат да отидат, където си искат. Повечето от феновете на Славия разбраха, че е по-добре Славия да съществува, да произвежда таланти, да се говори за Славия, че е един български отбор. Добре, взимаме шампионската титла, участваме някой друг кръг, тези футболисти си отиват и феновете няма да могат да запомнят имената им”, заяви Стефанов.
Той е сигурен, че младите слависти ще се представят добре в младежката Шампионска лига през есента.

 

снимка: sportal.bg