00359/2 8569197 slavia@intech.bg

Чунг Нгуен-до е поредният юноша на Славия, който достигна до първия състав. Халфът беше част от групата на “белите” по време на подготвителния лагер в Турция през тази зима, а на 13 февруари влезе като резерва в двубоя от 19-ия кръг в Първа лига у дома срещу Пирин (Благоевград), спечелен у дома с 2:0. Юношеският национал на България замени в 66-ата минута Кристиян Стоянов, който също е един от талантите от Академия Славия.

Чунг е с виетнамски произход, но е роден в София на 23 май 2005 година и е носил единствено белия екип по време на изявите си на футболния терен. Младият полузащитник, заедно с Валентин Петров, Роберто Илиев, Борис Димитров и Илиян Илиев, е част от поредното талантливо младо поколение на Славия. Четиримата оставиха отлични впечатления по време на тренировките в турския курорт Анталия в началото на 2023 година и заслужено получават все повече шансове за изяви в представителния тим на “белите”.

Чунг Нгуен-до покрива голям периметър от терена, отнема топката от съперниците и подава пасове, които често успяват да изострят ситуацията пред и в противниковите наказателни полета.

Дебютът на Чунг в първия състав на Славия е повече от обещаващ. Изявите му са пример за работата в Академията и стимул за останалите “бели” таланти, които също се стремят да достигнат до най-високото ниво на футбола у нас.