00359/2 8569197 slavia@intech.bg

На вниманието на членовете на Спортно-Техническата  комисия на Българския футболен съюз

Господа,
ПФК Славия не приема предложението на ПФК Левски София за отлагане за неопределено време на срещата от 3-ия кръг на Първа лига Славия – Левски, насрочена в програмата за 24 юли от 21.00 часа на стадион “Александър Шаламанов” и намира за неоснователни посочените в предложението причини: “….участиe  на отбора в Европейските клубни турнири и наличието на  контузени футболисти в Представителния отбор…”
Нямаме намерение да влизаме в спор с ПФК Левски и не желаем да бъдем обвинявани в неколегиалност. Напомняме пред комисията, че датите за квалификационните кръгове в европейските турнири бяха обявени от УЕФА още в началото на тази година. Напомняме също, че отборът на Левски доби право да участва в тях преди повече от два месеца от днешна дата, а в ПФК Левски , както и ние, знаеха от 15 юни насам, че в третия шампионатен кръг отборът ще гостува на Славия. Но писма  и молби за промяна на датата на мача в БФС не бяха изпратени. Едва три денонощия преди обявения ден и час на мача от ПФК Левски поискаха промяна.
Ако уважаемата Комисия реши да има промяна и мачът да се играе на по-късна дата, това ще бъде изцяло в ущърб на нашия отбор и клуб. Защото напълно ще се наруши тренировъчната и състезателната програма  на футболистите, за чието реализиране се трудят шестима треньори, медицински екип и помощен състав, а ПФК Славия изразходва значителни средства  от своя бюдджет.
Господа, умоляваме ви в решението си да се ръководите от принципа за равнопоставеност на всички клубове от елитната професионална група, независимо кои от тях в какви турнири и кога участват.
Нека не се забравя, че  наредбите, правилниците и  указанията на БФС и УЕФА са еднакво валидни и задължителни за всички.
Ръководство на ПФК Славия 1913 АД София